Nieuws over ons bedrijf

Augustus 2019:

Door uitbreiding van onze werkzaamheden hebben we begin 2019 een nieuwe vrachtwagen besteld. De DAF is begin augustus in gebruik genomen. Deze vrachtwagen, een DAF, is in onze nieuwe huisstijl beletterd. Op de zijkanten van de laadruimte staat een foto van een raapzaadveld afgebeeld. Ook een foto van de door ons meest gebruikte verpakkingen staat op beide zijkanten afgebeeld. We vertrouwen op veel gezonde en veilige kilometers.

April 2019:

De uitbreiding van onze plantaardige olie hal is gerealiseerd. Week 17 is met de nieuwe epoxy-coating op de vloer de verbouwing afgerond. We danken een ieder die hier aan heeft meegewerkt voor de geleverde diensten. Het ziet er keurig uit en we kunnen weer een tijdje vooruit. De ruimte die is gecreëerd geeft ons de logistieke ruimte om de voorraad makkelijker op te slaan en meer vrijheid voor de dagelijkse werkzaamheden.

December 2018:

We hebben de laatste jaren veel gedaan om onze omzet in plantaardige oliën en plantaardige smeermiddelen uit te breiden. Door het succes van deze actie zullen we een interne verbouwing moeten uitvoeren voor de opslag van meer voorraad. Een en ander houdt in dat we onze brandveilige ruimte, die we gebruiken voor het bereiden van talkvetproducten, moeten gaan opofferen. In overleg met DCMR en de veiligheidsregio Rijnmond is overeengekomen dat na de interne verbouwing er geen vergunning meer mogelijk is voor het gebruik van open vuur binnen onze bedrijfsruimte. De verkoop van talkvetproducten komt hiermee te vervallen.

Juli 2018:

Een veel gevraagd product bij oliehandel Kerkhof is Bio-Ontvetter. Omdat wij ook graag onze klanten in de voedingsindustrie willen voorzien van dit product hebben wij er met succes een NSF goedkeuring op gekregen.Dit houdt in dat de ontvetter ook mag worden gebruikt in ruimtes waar voeding wordt geproduceerd en/of verwerkt. Vanaf nu heet het product dan ook Aldoc-Koudontvetter en de samenstelling is dus ongewijzigd!

Juli 2018: Het milieu is de laatste jaren een gevoelig onderwerp. Als oliehandel klinkt het al snel ongeloofwaardig te pleiten voor een schonere omgeving terwijl we eigenlijk ook artikelen verhandelen die door veel mensen als milieubelastend worden gezien. Olie en gas hebben nu eenmaal geen beste reputatie maar zijn nog altijd noodzakelijk. Onze grootste omzet zit gelukkig in de plantaardige olie en daar is natuurlijk niets mis mee. Kunnen wij dan helemaal niets doen voor het milieu? Natuurlijk wel! LED-verlichting in onze hallen, elektrische heftruck, het gebruik van biologisch afbreekbare koud-ontvetter voor de reiniging van emballage, ons pand voorzien van een vloeistofdichte vloer, adviezen over hoe om te gaan met milieubelastende producten, gescheiden afval en strakker plannen zodat onze vrachtwagens niet allemaal een zelfde kant oprijden of ergens 2 keer in de week komen.

Dat laatste is beloond met het certificaat voor Ecostars. Het één en ander houdt in dat wij volgens Ecostars alles op orde hebben met betrekking tot planning, wagenpark en natuurlijk chauffeurs die de juiste opleidingen hebben gedaan om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden.U kunt de website bezoeken op www.logistiek010.nl/ecostars.

Op 25 maart jl. is tot groot verdriet onze eigenaar, Ton Kerkhof, overleden. Ton is slechts 70 jaar geworden. Op verzoek van de familie is Ton in besloten kring gecremeerd. We willen alle mensen die ons gesteund hebben bedanken. Tevens bedankt voor het begrip tijdens deze moeilijke periode en op voorhand voor de periode die nog voor ons ligt.

Ton Kerkhof 04 december 1947 – 25 maart 2018

Januari 2018: Zoals vele van u bekend is oliehandel Kerkhof van origine als handelsmaatschappij in antraciet en petroleum gestart in de jaren 40. Ondanks de uitbreiding door de jaren heen in assortiment en de moderne wijzigingen in de markt van de brandstoffen hebben wij nog altijd antraciet en petroleum op voorraad. Petroleum is nog altijd een veel gebruikte brandstof maar antraciet wordt nog nauwelijks gebruikt. We hebben daarom na lang wikken en wegen besloten te stoppen met de handel in antraciet. De winter 2017-2018 is echt het laatste jaar dat we antraciet in de verkoop hebben. Bij ons aan de balie is een adres verkrijgbaar van een andere leverancier waar u in de toekomst terecht kunt voor uw kolen.

Nieuws 2017

Oliehandel Kerkhof heeft haar activiteiten uitgebreid met de overname van Gebroeders Boot BV te Gouda. Eigenaar Dhr. Boot vond het tijd om eens echt van een pensioen te gaan genieten en heeft hierop zijn bedrijf te koop aangeboden. Gesprekken over een eventuele overname waren er al eerder geweest tussen ons en we konden eigenlijk wel vaststellen dat we het beide een goed plan vonden om hiermee door te gaan. Voor Dhr. Boot was het van groot belang dat zijn klanten met dezelfde zorg en vertrouwen behandeld zouden worden en gezien onze historie samen waren we er eigenlijk al snel uit. Per 1 september 2017 is de overname een feit en zullen wij de werkzaamheden van Gebroeders Boot BV één op één overnemen. Klanten kunnen gewoon blijven bellen naar het telefoonnummer 0182-513667 of mailen naar info@gebroedersboot.nl. Dhr. Boot zal ons daar waar noodzakelijk nog een tijd ondersteunen. Het vertrouwde merk Technoline van Gebroeders Boot BV blijft bestaan. Natuurlijk krijgen de klanten te maken met nieuwe gezichten maar de service en betrouwbaarheid die ook onze bestaande klanten al meer dan 60 jaar gewend zijn van ons, zal de rode draad zijn voor een prettige samenwerking.

Wim Boot en Wim Slangewal feliciteren elkaar met de overname.

In januari 2017 krijgen wij onze nieuwe vrachtwagen voor het uitrijden van gasflessen. In tegenstelling tot de andere vrachtwagens hebben wij gekozen voor de kleur grijs. Het geel wat u van ons gewend bent gaat bij iedere nieuwe aanschaf plaats maken voor de nieuwe kleur grijs.

Inmiddels is het februari 2017 maar hier is onze nieuwe vrachtwagen dan toch!

Daf Gaswagen

Nieuws 2016

Per 1 januari is een wetswijziging van kracht geworden welke voor met name voor het vullen van wisselreservoirs met LPG op een tankstation van toepassing. Praktisch gezien komt het erop neer dat het niet langer is toegestaan om wisselreservoirs af te vullen met LPG (voor bijvoorbeeld vorkheftrucks). Het afvullen van degelijke flessen en reservoirs is uitsluitend toegestaan bij speciaal daarvoor ingerichte gasvulstations.

Tot december 2017 is ons nieuwe Skal-certificaat geldig. Dit certificaat geeft aan dat wij aan alle regels voldoen voor de verkoop van biologische oliën. Ons BRC-certificaat is ook weer een jaar geldig tot 19 november 2017.

Nieuws 2015

Primagaz heeft dit afgelopen voorjaar een nieuwe fles op de markt gebracht. Het betreft een lichtgewicht stalen fles die niet veel zwaarder weegt dan de kunststofvarianten. Er zijn 2 maten te verkrijgen, de Easy Blue Plus met een inhoud van 6 kilo en een Easy Blue XL met een inhoud van 9,5 kilo. Het succes van met name de 6 kilo is zo groot dat er momenteel een leveringsprobleem bij Primagaz is.Wij vertrouwen er op dat dit snel wordt opgelost.